גרעון קלורי – אולי שמעתם עליו ואולי לא, אבל זה הבסיס לירידה במשקל לאורך זמן.
מה זה גירעון קלורי, איך להיות בגרעון קלורי, ומה חשוב לדעת? זה מדריך שיעזור לכם לרדת במשקל
אם תשאלו אנשים איך יורדים במשקל, סביר להניח שרובם יגידו שצריך להיות בגרעון קלורי.
והם צודקים.
אז מה זה גרעון קלורי?
זה מצב בו אנחנו מכניסים לגוף פחות קלוריות ממה שהוא שורף.
אם לדוגמה הגוף שלנו שורף בממוצע 2000 קלוריות ביום, אז כדי להיות בגרעון קלורי אנחנו צריכים להכניס פחות מ-2000 קלוריות ביום.
אנחנו מכניסים קלוריות לגוף דרך האוכל והשתייה.
לדוגמה בתפוח בגודל בינוני יש כ-100 קלוריות, בחפיסת שוקולד כ-600 קלוריות, ובחופן שקדים כ-170 קלוריות.
כל הדברים שאנחנו אוכלים ושותים במהלך היום מצטברים, ואם הכנסנו פחות קלוריות ממה שהוצאנו, לאורך זמן נרד במשקל.

אז איך הקלוריות יוצאות מהגוף?
הגוף שלנו שורף קלוריות ב-4 דרכים עיקריות.
דרך אחת היא חילוף החומרים הבסיסי, שאלה הקלוריות שהגוף שורף במנוחה מוחלטת.
גם כשאנחנו ישנים הגוף ממשיך לשרוף קלוריות כדי לשמור עלינו בחיים..
דרך שנייה בה נשרפות לא מעט קלוריות היא הפעילות היומיומית שאנחנו עושים שהיא לא כושר, כמו ללכת מהספה למקרר, לנקות את הבית וכו'.
עוד דרך בה נשרפות קלוריות (באופן משעשע) היא בעיכול האוכל – חלק מהקלוריות שאנחנו אוכלים נשרפות בתהליך העיכול.
והדרך האחרונה בה הגוף שלנו שורף קלוריות היא כמובן בביצוע כושר – ריצה, הרמת משקולות, כדורגל, וכל שאר הפעילויות הגופניות שמעלות לנו את הדופק.

יש אנשים ששורפים 2400 קלוריות בממוצע ביום, יש כאלה ששורפים 2000 קלוריות, ויש כאלה ששורפים רק 1600 קלוריות ביום.
זה משתנה בהתאם למשקל, לגובה, לגיל ולמין, וכמובן לרמת הפעילות שלנו – אנשים שמתאמנים הרבה במהלך השבוע ו/או זזים הרבה ביומיום ישרפו יותר קלוריות מאדם עם אותם נתונים כמו שלהם אבל הוא בעל אורח חיים יושבני.
כדי לרדת קילו במשקל אנחנו צריכים להיות בגרעון של בערך 7700 קלוריות.
זה אומר שאם אנחנו בגרעון יומי של 500 קלוריות (אנחנו אוכלים ושותים 500 קלוריות פחות ממה שהוא שורף), ייקח לנו בערך שבועיים ויום לרדת קילו "אמיתי" במשקל.
מה הכוונה קילו "אמיתי"?
שבתחילת תהליך דיאטה, רוב האנשים מאבדים קילו די מהר.
זה קורה בגלל שכשמפחיתים בפחמימות, מצטמצמים בגוף מאגרי הגליקוגן (הפחמימות שהגוף אוגר) ויחד איתם הנוזלים שהגליקוגן סופח אליו.
גם אם אתם תפסיקו ליום אחד לצרוך פחמימות כמעט לגמרי, יכול מאוד להיות שתראו למחרת ירידה של קילו ואפילו יותר.. אבל אין סיבה לשמוח יותר מדי.
ירדתם בעיקר בנוזלים (מים), וכמו שהקילו הזה ירד מהר, ככה הוא גם יעלה מהר כשתחזרו לאכול פחמימות, ותחזרו.
בכל מקרה, אין סיבה להימנע מפחמימות גם אם רוצים לרדת במשקל, אבל זה כבר נושא לפעם אחרת.

אז אם רוצים לרדת בשומן, וזאת המטרה העיקרית של אלה שעושים דיאטה, צריך להתמיד עם הגרעון הקלורי הרבה יותר מיום או יומיים.
ובכל מקרה, חשוב לדעת שבדיאטה רגילה, בערך 25% מהמשקל שיירד יהיה ממסת הגוף הרזה שלנו, שזה לא משהו שהיינו רוצים לאבד.
כדי להגיע אחרי הירידה במשקל לגוף חטוב ומוצק, ולא מידלדל וחלש, יש צורך לבצע חיטוב נכון – לשלב יחד עם הגרעון הקלורי מספיק חלבון מהתזונה יחד עם אימוני כוח טובים.
כן, גם לנשים מומלץ.
ולא, זה לא "ינפח" אתכם ואתכן.
עם חיטוב נכון נצליח לגרום למצב בו כל המשקל שנאבד (או כמעט כולו) יהיה שומן, ובאמת נגיע בסיום התהליך לגוף שאנחנו מרוצים ממנו. כי זה הרבה יותר חשוב מאשר המספר שמופיע על צג המשקל.
ואם אתם רוצים לדעת יותר על איך לבצע חיטוב נכון, איך לדעת כמה קלוריות אתם שורפים ביום ואוכלים, ולעשות את הירידה במשקל בצורה בריאה ומותאמת אליכם – יש לי בשבילכם את הקורס המזורז לחיטוב הגוף.
בקורס אלמד אתכם בפירוט כל מה שאתם צריכים לדעת, ותקבלו תוכניות אימון ותזונה מגוונות ככה שיהיה לכם קל להתמיד ולראות תוצאות: