זה כבר לא סוד ש"לאכול בריא" לא מבטיח ירידה במשקל.
מה שאחראי לירידה במשקל הוא לשרוף יותר קלוריות ממה שאנחנו מכניסים, ובחלק מהסלטים יכולות להתחבא הרבה קלוריות שתכניסו לגוף בלי לדעת.
הבעיה לרוב היא לא עם הירקות, אלא עם מה שמתווסף לסלט.
בבתי קפה הסלטים באים מוכנים ובתוכם שמן זית ורטבים בכמויות לא ידועות, והם מוגשים עם לחם וחמאה. בנוסף לכך, יש סלטים שמכילים מעבר לירקות תוספות כמו אבוקדו, חמוציות, שקדים ואגוזים, גבינות וכו', מה שמעלה את הערך הקלורי של הסלט ואפשר בקלות לצרוך מאותה מנת "סלט" בתפריט 1000 קלוריות.
מה אפשר לעשות?
הכי טוב כמובן יהיה להכין את האוכל בעצמנו, וכך נדע בדיוק מה וכמה יש לנו בצלחת.
אבל גם כשאוכלים בחוץ, תמיד קיימות האפשרויות הטובות יותר:
- חפשו את המנה שמשלבת גם חלבון (ביצים, עוף, גבינות רזות, דגים…)
- כמה שיותר ירקות חיים
- כמה שפחות מזון מטוגן בשמן עמוק
- להוסיף בעצמכם רטבים ושמן זית ולא פחות חשוב – להגביל את הקלוריות ה"ריקות" מאותם משקאות שמתווספים לארוחה כמו קולה ומיץ, שמלאים בסוכר ולא עוזרים לנו עם תחושת השובע. ואם קשה לכם עם מים, גם משקאות זירו ודיאט יהיו תחליפים סבירים במקום הקולה הרגילה לדוגמה.
בתיאבון 😉