למה אני מתכוון?
"ללא תוספת סוכר" זה כבר טוב, אבל מה בכל זאת יש שם? מסתבר שלסילאן, עם כל המתיקות של התמרים, עדיין מוסיפים סוכר (כנראה בשביל להוזיל את הייצור שלו). יש גם סילאן בלי תוספת סוכר, שזה עדיף מהסילאן הרגיל, אבל עדיין הוא מלא בקלוריות מהסוכר של הפרי.
ויש כמובן גם את השייקים עתירי הקלוריות שמכינים בחוץ.. תות ובננה וגרנולה ושקדים ואגוזים ודבש ויוגורט הם רק חלק מהרכיבים שיכולים להגיע בסוף ל-500 קלוריות בכוס. אולי הכל בריא, אבל גם לכל דבר יש ערך קלורי. גם שייק פירות פשוט שמכינים בבית (מנגו בננה ומלון..) מכניס לגוף 300 קלוריות בלי להרגיש.
בסופו של דבר, מה שישנה אם ירדתם במשקל או לא זה כמה קלוריות הכנסתם לגוף לעומת כמה קלוריות שרפתם במהלך היום, ולגוף לא משנה אם הקלוריות הגיעו מפירות או משוקולד. הכל מותר במינון הנכון. כן, גם שוקולד